GPS,Educació fa una recomenació de cinema

Posted on Updated on

 

La Proposta cinematogràfica de la pel.lícula” MOMMY”, que ens presenta elements suggerents per repensar la funció educativa.

mommy-c_6315_poster2Poder fer llaç amb la comunitat i conviure amb els altres, requereix un previ.

El protagonista del film manifesta la violència descarnada, directa. Aquesta violència és fruit d’una manca d’una altra violència, la simbòlica.

El subjecte humà per poder aprendre, acatar la norma, relacionar-se amb els altres, requereix d’una frustració prèvia. Aquesta és una pèrdua de satisfacció. Els humans sabem d’aquest fet mitjançant  les relacions amb els altres primordials.

La funció educativa implica una transmissió d’aquesta frustració, amb l’efecte de la regulació. Aquesta regulació permet una elecció, identificar un objectiu, fer una historització.

mommyAgafem les paraules de Philippe Lacadée en “El despertar y el Exilio” que presenta molt bé el patiment subjectiu quan la violència simbòlica queda dissolta.

“las conductas  de riesgo son solicitaciones simbólicas de la muerte en la búsqueda de estos límites, tentativas torpes y dolorosas de entrar en el mundo, de ritualizar el pasaje a la edad adulta, de marcar el momento en el que actuar lo lleva a la dimensión de sentido.

Estas conductas son una manera de asegurarse el valor de su existencia, de rechazar lo más posible el miedo de su inconsistencia y de su insignificancia-tentativas de existir más que de morir-.” Aquestes paraules ens expliquen el comportament del protagonista.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s