GPS,Educació en col.laboració amb la FAPAC i l’AMPA de l’Escola Mas Clariana (Vilafortuny),fa una XERRADA DIRIGIDA A LES FAMÍLIES D’ALUMNES

Posted on Updated on

Preparem el pas de primària a secundària. I ara l’ESO què?

En el taller per a pares i mares vam parlar sobre: 

El moment evolutiu dels nostres fills i filles i l’acompanyament que els pares podem fer a la secundària, de les reflexiones es van triar aquestes paraules. Aquests significants  aglutinen la significació en comú del grup, què és allò important para cadascú i que a més a més ho va poder compartir.

pas de primària a secundàriaconfiança: Acompanyar en el pas a la secundària des de la distància, cal donar certa normalitat, i viure el moment com una oportunitat, un impàs en fer-se gran. És fonamental que alhora de parlar de comunicació amb els fills i filles pensem a saber escoltar, cal una escolta activa que generi confiança.

Espai: cal donar un nou espai, que delimita quelcom, això permet llibertat i respecte envers viure en comunitat. L’autoritat és clau, es tracta d’instaurar les normes, aquestes possibiliten un espai a ocupar i a on reconeixes, obrir així la diferència. Els portaveus d’aquesta diferència/ separació són els pares, sigui de la manera que sigui.

Temps: cal donar temps, és important respectar els espais i els temps, no anticipar-se, tot i que pot ser complex cal saber esperar per cercar moments adequats que siguin confortables per poder parlar, reflexionar  i a la fi compartir de com els fills i filles viuen aquest trànsit en l’etapa escolar. 

Reconèixer: l’autoritat és clau, es tracta d’instaurar les normes, aquestes possibiliten un espai a ocupar i a on reconeixes, obrir així la diferència. Els portaveus d’aquesta diferència/ separació són els pares, sigui de la manera que sigui, aquest fet permet anar construint la identitat. 

Pilar Verdeguer i Rosa Antolín

GPS.Educació
C/Or, 31
08024 Barcelona

C/Eduard Maristany, 33 local 5.
08810 Sant Pere de Ribes (Centre CIPSI)

Telèfons:677375323 / 661746251
gps.educacio@gmail.com
http://gpseducacio.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s